Manuálterápia, gyógytorna

Varga Alexandra vagyok, Gyógytornász. Amikor megszereztem a diplomámat az egyik álmom vált valóra. Mindig is figyelmesen, nagy érdeklődéssel hallgattam az embereket és valami belső erő mindig motivált, hogy segítsek másokon. Ebben a hivatásban abszolút megtaláltam a motivációmat. Gyógytornásznak lenni nem annyit jelent, hogy feladatokat diktálsz, mint egy katonatiszt. A gyógytorna ennél sokkal sokszínűbb és változatosabb, izgalmasabb dolog.

A gyógytornász fejében egyszerre több száz gyakorlat kering, ezek közül igyekszik a legmegfelelőbbeket kiválasztani és rád adaptálni. Közben folyamatosan figyel a visszajelzéseidre. Nem csak az érdekli, amit mondasz, hanem próbál rád hangolódva kicsit a lelki társad is lenni.

Saját kompetencia határainkon belül igyekszünk holisztikusan, azaz a teljes embert szemlélni. Ez egyrészt azt jelenti, hogy az első alkalom egy tetőtől talpig terjedő állapotfelméréssel indul. Másrészt abszolút hiszem, hogy nincs testi egészség belső harmónia nélkül.

A legszebb az egészben az, hogy ez fordítva is működik, ha dolgozunk a test szöveteivel egyértelműen kihatunk a lelkiállapotra is. Ez a legnagyobb ajándéka a mozgásterápiának, gyógytornának.

Diplomámat a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán szereztem gyógytornász szakon.  A gyakorlati időszak során a gyógytorna számos szakterületébe betekintést nyerhettem, és ekkor körvonalazódott bennem, hogy a mozgásszervi rehabilitáció, ezen belül elsősorban a gerincet érintő problémák kezelése áll legközelebb a szívemhez. Az egyetemi évek során edzői végzettséget is szereztem, majd később manuálterapeuta és sportrehabilitációs tréner vizsgát is tettem.

Legfőbb célom, hogy folyamatosan napra kész tudással segítsem a hozzám forduló pácienseket, így az elmúlt néhány évben számos továbbképzésen vettem részt. Elvégeztem többek között a derékfájós betegek körében jól ismert McKenzie tanfolyam „A” részét, a gerincferdülés kezelésére szolgáló 3D Scoliosis terápiát, a Funkcionális fascia tréningetGerinctréner, a kiensiology-taping valamint a flossing továbbképzéseket.  Ezen kívül volt szerencsém egy több napos modern szemléletű, gátizmokkal kapcsolatos továbbképzésen is részt venni. Az állkapocsízület problémáival és kezelési lehetőségeivel is megismerkedtem a közelmúltban.

Azt tapasztaltam, hogy a mozgásterápia mellett sokszor szükséges manuális kezeléseket is végezni, a gyógyulás felgyorsítása érdekében. Ezen a területen is igyekszem folyamatosan bővíteni a szakmai tudásomat. Korábban trigger és tenderpont kezeléssel, lágyrészek mobilizációs tecnikáival kapcsolatos képzést végeztem,

Foglalkozásaimon használok miofaszciális mobilizáló technikákat, dolgozok triggerpontok mobilizálásval, köpöllyelfasciakésekkel.

Ezen a területen egy komolyabb mérföldkő volt amikor egy két éves komplex képzés elvégzése után Manálterapeuta lettem.

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem csak a gyakoraltban alkalmazhatom az eddig megszrezett tudásomat, hanem oktatóként is részt veszek szakmai továbbképzéseken. Kinezio tape, triggerpont terápia, állapotfelmérés képzéseket vezetek.

A rehabilitáció során az elégedett páciensek mosolya és hálája az ami motivációt biztosít számomra a további fejlődéshez. A közös munka során a fájdalommentes mozgásélmény elérése vagy a mozgásszervi problémák megelőzése a célunk.  

Tanulmányaim:

Gyógytornász/ Fizioterapeuta

Manuálterapeuta 

Sportrehabilitációs tréner

Edző

Gerinctréner

Triggerpont kezelés

Hegkezelés

SMR

McKenzie terápia “A”

3D Skoliosis terápia

Köpöly

Flossing

Funkcionális fascia tréning

Kinezio taping/ sporttaping alap és haladó

Kinezio taping kismamáknak

Eszközös mifascia mobilizálás

Beyond Kegels -AT workshop

Core tarining

 

 

Én és a sport

Már gyermekkorom óta része az életemnek a mozgás. Eleinte különféle tánc edzésekre jártam. Később pedig volt lehetőségem kipróbálmi magam a harcművészetek területén.
Az egyetemi évek alatt kinyílt a világ és Debrecenben sok különféle edzéstípust ismerhettem meg.
Először TRX edzésekre jártam aztán pedig el kezdtek érdekelni a kettlebell edzések és egy nagyon szuper csapathoz kerültem. Valamivel később egy személyi edzővel folytattam a munkát és vele guggoltam először szabad súllyal, húzódzkodtam, tolódzkodtam és húztam fel. Megszerettette velem a súlyzós edzéseket. Aztán egy futótársaságba is bekerültem az egyetemi éveim alatt, akikkel akadályfutó versenyeken vettünk részt. A csapat egyik fele crossfitre is járt és egyszer csak kíváncsi lettem, hogy milyen is lehet ez a típusú edzés. Nem csalódtam, megkaptam a crossfittől azt, amit egy edzéstől várok. A változatosságot szeretem benne a legjobban, így sohasem lehet megunni.

Miért különleges nekem a THOR?

Néhány évvel ezelőtt, amikor Budapestre költöztem nem tudtam hol folytassam az edzést. Óriási szerencse, hogy a THOR GYM Újbuda oldalára találtam. Egyből éreztem a szakmai felkészültséget és a magas színvonalat. Rögtön el is kezdtük az edzést Kristoffal privát edzések keretein belül. Az első alkalom állapotfelméréssel indult és ennek megfelelően kaptam a megfelelő terhelést, személyre szabottan.
Később csatlakozhattam a haladó csoporthoz és a csoportos edzés ellenére maradt a maximális figyelem és egyéni edzéstervezés. Ez volt az első alkalom, hogy csoportos órán nagyon magas felkészültséget és odafigyelést tapasztaltam. Egyből éreztem, hogy ez más, ennek igazából csak így van értelme.

Mivel nem csupán a szakmám oldaláról kapcsolódom, hanem ismerem a Thor edzésrendszerét és a funkcionális edzéseket, így hatékonyan és talán hitelesen is tudok segíteni neked! Várlak szeretettel!

 

A következő időpontban tudtok hozzám jönni a Thor Gym Újbuda kezelőjébe: 
Hétfőnként: 
14:00tól 14:50ig
15:00tól 15:50ig
16:00tól 16:50ig
17:00tól 17:50ig
18:00tól 18:50ig
Szerdánként:
9:00tól 9:50ig
10:00tól 10:50ig
11:00tól 11:50ig
12:00tól 12:50ig
Bejelentkezésedet emailen várom, hiszen kizárólag előzetes egyeztetés után tudtok jönni: varga.szandi25@gmail.com