Funkcionális jóga

Új edzéstípus Somlyai Szilvia vezetésével: FUNKCIONÁLIS JÓGA

Ha valaki tizenegy évvel ezelőtt azt mondta volna nekem, hogy én egyszer a jóga nagy rajongója és elkötelezett híve leszek, biztos furcsán néztem volna rá! Mikor 2011-ben a mozgás az életemmé vált, az edzőtermen belül általában a súlyok között lehetett megtalálni, még konkrétabban a nagyobb tárcsák és 10+-os kézisúlyzók társaságában. 

Mindig az a típus voltam, aki vagy nagyon csinál valamit, vagy egyáltalán nem, így adódott, hogy tréningjeim főképp a komfortzónám feszegetésével teltek. Mindig azon agyaltam, mivel tehetném még nagyobb kihívássá az edzéseket, milyen eszközökkel tolhatnám még jobban ki ezeket a bizonyos határokat, miközben én magam meglehetősen be voltam határolva, de ez természetesen ez csak később vált világossá.
Ugyan tudtam száz kilóval guggolni, de ha előrehajoltam, nem értem el, nemhogy a lábujjamat, de a bokámat sem. Fel tudtam húzni százhúsz kilót, de még a legegyszerűbb nyújtó gyakorlatok is komoly kihívást jelentettek.
7 évvel ezelőtt kezdtem el rendszeresen, napi szinten jógázni, és szerelem volt első szőnyegreállásra. Azelőtt még sosem találkoztam olyan mozgásformával, aminél ennyi mindenre kellene egyszerre odafigyelni, és folyamatos tudatosságot, jelenlétet igényel. A súlyzós edzéseken ugyan mindig 110%-ra törekedtem, olyan fáradtságot még sosem éreztem, mint az első jógázásom után.

Leírhatatlan érzés, mikor test és lélek egymásra talál egy hétköznap estén, a jógamatracon. Egy-egy ilyen pillanat nemcsak a napodat, de a hetedet, hónapodat, akár évedet is képes gyökeresen megváltoztatni. Az én feladatom pedig, hogy a jógaóráimon megteremtsek minden körülményt, ami ehhez kell.

Mi a funkcionális jóga?

A jógairányzatok tökéletes hibridje. Fellelhetőek benne a hatha jóga tradicionális pózai, a power jóga kihívást jelentő kitartásai, a yin jóga gyengédsége és a jóga flow játékossága.

Az óráim ajánlottak kezdők, középhaladók és haladók számára is, mert minden póznál különböző alternatívákat mutatok. A jóga tökéletes komplementere lehet más edzéstípusoknak is, mert gyorsítja az izmok regenerációját, javítja a koncentrációt és fokozza az ízületek rugalmasságát, ezzel pedig bővíti azok mozgástartományát. 

A funkcionális jóga különös figyelmet szentel:

  • a tartásjavító gyakorlatokra
  • a váll mobilizálására
  • a mélyizmok erősítésére
  • a gerinc vitalizálására és egészségének megőrzésére
  • a csípő merevségének feloldására
  • a hétköznapi stresszkezelésre

Várok szeretettel minden formásodni, fogyni, szálkásítani, gyógyulni, kikapcsolódni, feltöltődni vágyó hölgyet és minden úriembert, akinek még problémái akadnak az egója edzőtermen kívül hagyásával! 😊

Jelentkezni e-mailen tudsz, IDE KATTINTVA: somlyai.szilvia@gmail.com

AZ ÓRÁKRA ELŐZETES BEJELENTKEZÉS SZÜKSÉGES!!!
Minimum létszám 3 fő
Egy alkalmas jegy: 3.400,- Ft
8 alkalmas bérlet: 26 400,- Ft
12 alkalmas bérlet: 36 000,- Ft
Érvényes Thor bérlettel rendelkezőknek kiegészítő bérlet: 16 000 Ft
AYCM rendelkezőknek kiegészítő bérlet: 16 000 Ft
Havi 1 hétvégi tematikus workshop: 
Minden hónap utolsó szombatján 14 óra és 15:30 között
Részvételi díj: 6000 Ft
Funkcionális jóga Bérlettel rendelkezőknek INGYENES, thor bérlettel, vagy aycm: 3000 Ft
Funkcionális jógaórák időpontjai: 
– hétfő: 18:00-19:00
– szerda: 18:00-19:00