Quest Board – a mászófal

Quest Board
Mászás és HIIT edzés

 Erő, Játékosság, Fogyás

Szeptember 13-tól indulnak kezdő falmászás edzéseink HIIT elven a XI. kerületi Thor Gym-ben!

Quest Board edzés

A Quest Boardon végzett edzésekkel célunk a mászásban használt alapvető technikák és mozgások átadása mellett egy szuper hatékony erősítő és zsírégető edzés végzése, ami sikerekkel teli és motiváló!

 Mi a Quest Board?

Egy funkcionális mászófal,, ami led világítással questeket (pályák) jelöl ki. A fogások nagyméretűek és kényelmesek, nem szükséges speciális cipő sem évek által megedzett ujjak és bőr. A fal 25%-ban áthajló, a biztonságos használatért EU szabványnak megfelelő, TÜV által tanúsított eséstompító szivacs felel. 

Edzéseink felépítése:

Minden kurzus állapotfelméréssel indul ahol a résztvevők képességeit és jelenlegi erőnlétét elemzi az edző, majd ez alapján meghatározza a gyakorlatok progresszióját. Az edzéseken első felében egészen az alapoktól indulva szakedzőink adják át a mászás alapvető technikáit és stratégiáit, hogy a legjobbat tudd kihozni magadból. Az edzések második részében intenzív HIIT rész következik, ami a falon való irányított mászásból és pihenésképp kiegészítő gyakorlatokból áll.

Mitől hatékony a Quest Board edzés?

HIIT és falmászás egyedi kombinációja.

A HIIT (High Intensity Interval Training) már sokszor bizonyított, hogy rövidebb idő alatt is jobb eredményeket lehet elérni vele mint a klasszikus kardió vagy erősítő gyakorlatokkal. 

A falmászás az egyik legtöbb kalóriát égető sport, óránként 700-900 kcal-al míg a futás vagy a kerékpározás csupán 400-500 kcal-t használ el.

A dinamikus és instabil pozíciók miatt erősödik a vázizomzat és a stabilizáló izmok is jelentős terhelést kapnak, amitől javul a tartás és kiegyensúlyozottabb lesz az egész test. 

  

A falmászás kifejezetten komplex mozgás, ami nemcsak a testet veszi igénybe de fejleszti a mozgáskoordinációt és idegrendszert is.

A HIIT edzések további előnye az időhatékonyság mellett, hogy az anyagcsere tovább pörög az edzések után is, így a fogyást nem csak az edzések alatt elvégzett munka, hanem a test akár 24 órán át fennálló fokozott metabolizmus is segíti.

 

Mire jó ez a fajta edzés? 

Rövidtávon erősödés, középtávon fogyás érhető el. Aki megkedveli ezt az edzést biztos, hogy nem fog súly problémákkal küzdeni.

Az edzések társaságban és jó hangulatban zajlanak. Az edzéseket szakedzők irányítják, hogy ne csak hatékony, de biztonságos is legyen a kivitelezés! 

A test megerősödik és szálkásodik, a koncentráció fokozatosan fejlődik.

A test mobilitási szintje látványosan fejlődik.

A napi stressz kiválóan oldható a mozgás által.

Mit kínálunk a súlyzós edzésekhez képest?

Az edzések által gyorsan fejlődik a relatív (saját testsúlyos) erő. Ha nem tudtál húzódzkodni vagy csak nehezen akkor látványos fejlődést tapasztalhatsz. A szorító erőd hatványozottan erősödik, a teljes hát és vállöv nagy hangsúlyt kap. A törzs mellett az egészséges tartásért felelős apró stabilizáló izmok is folyamatosan dolgoznak, erősödnek.  A mozgásforma természetes és változatos, így a mobilitás magától fejlődik. Gyors fejlődés a gyakori sikerélmények jellemzik edzéseinket!

 

Hogyan kezd el?

Amennyiben szeretnél foglalkozni a fizikai felépítéseddel és az egészségeddel biztosan jó helyen jársz. Mivel a mászás összetett mozgásforma, fontos, hogy edző határozza meg a megfelelő programot figyelve a biztonságos végrehajtásra. Nemcsak a helyes mozgás kivitelezésében segít, hanem megtervezi a fejlődési lépcsőfokokat.

Mindenkinek egyaránt javasolt nemtől és kortól függetlenül.

Mire számíthatsz, ha beiratkozol a Quest Board kezdő edzéseire?

A mászás alapjainak elsajátítása, egész test erejének gyors növekedése, szorító erő drámai növekedése, állóképesség javulása, fokozott testtudat, koordináció és egyensúly fejlődése, fogyás és szálkásodás, sikerélmények és szórakozás egy támogató közösségben!

Ne halogasd tovább, mert csak előnyödre válhat a Quest Board edzés. 

Jelentkezz a kezdő csoportunkban ahol teljesen az alapoktól kezdve építjük fel az edzést!

Napi fail belépő: edzés idön kivül 2500 Ft
Napi fal belépő edzés időben: 3750 Ft
8 alkalmas bérlet edzésre 30 napos: 25.000 Ft

Jelentkezz a climb2fit@gmail.com címen vagy a Quest Board facebook oldalán üzenetben https://www.facebook.com/Questboardtraining

Csoportlétszám 3-10 fő! Biztosítsd be a helyed még ma!

2021 Szeptember 13-tól elindultak az edzések!

Folyamatosan nyitjuk az új időpontokat jelentkezők függvényében.

Edzés időpontok:

Szerda  18:00 – 19:00

Kedd, Csütörtök    18:30 – 19:00